Dimecres 1 de juny a les 11h a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers

25/05/2016

IMG_Mac2016 (1)La taula rodona proposada en el marc del MAC 2016 (Mercat Audiovisual de Catalunya) de Granollers, en la que participarà la Catedràtica del Departament Rosa Franquet, pretén convidar a una reflexió conjunta sobre els canvis tecnològics i culturals, sobre la necessitat d’encabir definitivament totes les veus en l’espai català de comunicació i sobre l’oportunitat d’adaptar la normativa a les noves realitats.
També comptarà amb la participació d’altres professionals i experts en comunicació com Joan Manuel Tresserras, Roger Loppacher i Jordi del Río.

La Llei 22/2005, de 29 de desembre de la comunicació audiovisual, va significar un gran esforç de consens i una millora indiscutible del marc legal de l’audiovisual a Catalunya. Tot i així, els canvis tecnològics i culturals dels darrers anys, la definitiva eclosió de les xarxes socials I l’accés interactiu a diferents continguts des de múltiples suports, entre d’altres circumstancies, han superat en molt les disposicions normatives d’aleshores.

D’altra banda, el Govern vol, òbviament, garantir als prestadors de serveis audiovisuals que operen amb llicència d’exercici dels seus drets amb plena seguretat jurídica, però alhora, considera que ha arribat el moment d’afrontar una clara anomalia de l’espai comunicatiu català: són molts els països del nostre entorn que han viscut i resolt l’existència dels mitjans sense ànim de lucre com a eina important per a capacitar i estimular la ciutadania en la participació, com a instrument del pluralisme democràtic i com a garantia de la llibertat d’expressió. Més que mai, en el context actual, els diferents models poden i han de ser compatibles.

La entrada és lliure però és demana confirmació prèvia: pserrano@gencat.cat.
Més informació: Web MAC 2016

 

Taula rodona sobre la Llei de Comunicació audiovisual catalana en el nou context tecnològic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *