prado
Director

Catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, director del GRISS (Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi), d’EUROMONITOR i USAMONITOR, observatoris permanents de la Televisió a Europa i Amèrica del Nord i President del Premi Möbius Barcelona Multimèdia.

Ha estat Degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i degà de la Facultade de Ciencias da Información de la Universidade de Santiago de Compostela.

Ha estat professor i investigador invitat a la Universitat de Québec en Montréal, Universitat de California, Berkeley, Universitat de New York, Universitat de Pisa, Universitat de São Paulo, Universidad Adolfo Ibañez de Santiago de Chile, Universitat Leonardo Davinci en Paris i Universitat de Bordeux i en diverses universitats espanyoles.

Assessora a diferents Administracions, Companyies i Autoritats reguladores.

És autor de diferents obres sobre Ràdio, Televisió i Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Entre 1973 i 1986, va desenvolupar la seva activitat professional en Ràdio, Televisió i Premsa.


Despatx: I0-118

Projectes de recerca

Publicacions


DSC_0084 (1)
Directora de Projectes

Catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB. Compta amb cinc trams d’investigació reconeguts, ha dirigit nombroses tesis doctorals i sigut investigadora principal de diferents projectes d’investigació competitiva.

L’any 2011 rep la beca per a investigadors Sènior Salvador de Madariaga per a la realització d’una investigació a la University of Melbourne (Australia).

Directora de projectes del Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi (GRISS) de la UAB, grup d’investigació consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya (2005SGR00846).

Coordinadora acadèmica dels Estudis de Doctorat en Comunicació Audiovisual i Publicitat. Directora de la secció “Comunicación y Cultura Digital” de la Asociación Española de Investigadores de la Comunicación (AE-IC) i membre del Comitè Científic de la AE-IC.

Pertany a diferents comitès editorials i científics de revistes de l’àmbit de les ciències socials: Telos. Cuadernos de Comunicación e Innovación de la Fundación Telefónica; Sphera Pública, Revista Multidisciplinar de Ciencias Sociales y de la Comunicación; adComunica, Revista Científica de Estrategias, Tendencias e Innovación en Comunicación; Periodística, Comunicació, Revista Académica de la SCC.

Ha format part de l’equip avaluador del VI i VIII Research Framework Programme de la European Union i de diferents comissions d’avaluació de la investigació d’àmbit local, autonòmic i internacional (CNEAI, ANECA, ANEP, AGAUR, AQU, EU, etc.).

Ha sigut investigadora i professora convidada a diverses universitats nacionals i internacionals com la University of California at Berkeley, University of London (Goldsmiths), University of Melbourne (Australia), Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), University of the South Pacific (Fiji), Universidade de São Paulo (Brasil), Iberioamericana  (México) o Adolfo Ibáñez (Chile).

L’any 2004, rep el premi d’investigació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

És especialista en Industries culturals, continguts cross-media i participació i ha publicat nombrosos articles i llibres.


Despatx: I0-418

Projectes de recerca

Publicacions


IMG_1165
Investigadora

Professora Titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.

Dins del GRISS forma part de l’observatori de la programació televisiva europea Euromonitor.

Les seves línies d’investigació prioritàries i principals publicacions se centren en la televisió i els seus continguts.

Va ser investigadora visitant al Centre of European Studies de la Dalhousie University a Halifax (NS), Canada.


Despatx: I0-424

Publicacions

Projectes de recerca


NuriaGarcia,0
Investigadora

Investigadora del Grup d’Investigació consolidat GRISS (Grup d’Investigació en Imatge, So i Síntesi, ref 2014 SGR 1674) des de 1994 i membre de l’Observatori Euromonitor-UAB sobre tendències de programació televisiva a Europa.

Ha participat en 8 projectes d’I+D obtinguts en convocatòries competitives amb les següents línies d’investigació: gèneres televisius de la TDT a Europa i comportament de les audiències audiovisuals. Ha dirigit convenis amb institucions públiques i participat en més de 7 convenis amb la industria audiovisual.

En relació a l’experiència en gestió acadèmica universitària, ha sigut, ha sigut directora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (2013-2015), Coordinadora del Programa Oficial de Postgrau de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB (2010-2013) i vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Despatx: I0-408

Projectes de recerca

Publicacions


cv_fernandez
Investigador

Professor titular i director del Centre d’Estudis Olimpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.

És premi extraordinari de doctorat per la Universidad del País Vasco (2001).

Al mateix temps dirigeix el curs MOOC de Olympic Games and the Media que ha comptat amb més de 10.000 estudiants inscrits de 141 països a la seva primera i segona edició. Ha sigut consultor a càrrec del disseny i concepte de l’exposició permanent sobre televisió del nou Museo Olympico 2020 del Comité Olímpico Internacional i consultor en xarxes socials de la mateixa organització.

És autor o editor de més de 45 publicacions acadèmiques sobre nous mitjans i els Jocs Olímpics, drets televisius esportius, història, gestió i regulació de la televisió de pagament, entre altres qüestions.

Ha sigut conferenciant o professor convidat en universitat d’USA, Xina, Quatar, Brasil, Grecia, Rusia o Corea del Sud.


Despatx: I0-402

Projectes de recerca

Publicacions


La Gemma foto

Investigadora del Grup d’Investigació consolidat GRISS (Grup d’Investigació en Imatge, So i Síntesi, ref 2014 SGR 1674) des de 1994 i membre de l’Observatori Euromonitor-UAB sobre tendències de programació televisiva a Europa.

Ha participat en projectes d’I+D obtinguts en convocatòries competitives amb les següents línies d’investigació: gèneres televisius de la TDT a Europa i comportament de les audiències audiovisuals.

En gestió acadèmica, ha estat Vicedirectora del Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat, membre de l’equip comissariat per al Deganat de la Facultat de Ciències de la Comunicació i Vicedegana de Projectes estratègics i Relacions exteriors.

Ha gaudit de comisions de servei per treballar com a profesional a mitjans, sent, entre d’altres, fundadora i directora del canal de TV Barça TV –canal de tv oficial del FCBarcelona-; dirigint el Magazine de tarda “On vols anar a parar” de Catalunya Ràdio i, en el camp de la producció audiovisual independent, ha dirigit films, documentals, espots i sèries d’animació.

Pel que fa a publicacions, ha combinat la publicació científica, la divulgativa i la literatura infantil i app’s.


Publicacions


Sense-títol
Investigador

Diplomat en Fotografia (IEFC), Tècnico Especialista en Imatge Fílmica i So (EMAV), Llicenciat en Història de l’Art (UB), Certificació d’Aptitud Pedagògica (UB), Magister en Novas Tecnologies de la Comunicació (UAB), Doctor en Comunicació Audiovisual (UAB), Postgraduat en Gestió i Governança Local (UB), Alumne Graduat Multimèdia (UOC).

Ha impartit docència i desenvolupat diferents càrrecs de gestió a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), Escola de Mitjans Audiovisuals Ajuntament Barcelona (EMAV), Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya (EFFPC), Centre de l’Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITM) i Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l’actualitat, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, imparteix assignatures de grau i màster vinculades als àmbits de la tecnologia audiovisual, les tècniques de realització fotogràfica, fotoperiodisme, el llenguatge televisiu i cinematogràfic i l’anàlisi de la identitat digital.

Les seves investigacions, que han estat mereixedores de finançament per part d’entitats com DURSI, AGAUR, mNACTEC, Ministerio de Fomento, Fundación Española de Ciencia y Tecnología, Fundación Ferrocarriles Españoles i/o, entre altres, Generalitat de Catalunya, s’han orientat, principalment, a la gestió, conservació, preservació i difusió de fons museogràfics -patrimoni fotogràfic (imatges i/o equipaments).

En anys passats, va ser director del Màster en Imatge Digital: Especialitat Fotografia. En el període 2007/2011 va exercir com a regidor d’educació i comunicació a l’ajuntament de Vallromanes. Des de 1996 dirigeix la Diplomatura de Postgrau en Fotoperiodisme.


Despatx: I0-322

Projectes de recerca

Publicacions


Carles Llorens G
Investigador

Llicenciat en Ciències de la Informació (1992) per la UAB, també és Doctor en Comunicació Audiovisual (2001) per la mateixa universitat amb una tesi sobre la concentració de mitjans de comunicació a Europa i el pluralisme. Des de gener de 2003 és professor titular d’Estructura del Sistema Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. De 2010 a 2013 va ser coordinador de la titulació del grau de Comunicació Audiovisual i des de 2013 és vicedegà de pla estratègic i innovació.

Les seves principals línies de recerca són la concentració de mitjans de comunicació a Europa, la ràdio a Catalunya i les polítiques de comunicació de la UE.

Becari “Marie Curie” (1996-1998) al Centre de Recherches Informatique et Droit (CRID) de la Universitat de Namur (Bélgica).”Academic Visitor” de la Universitat d’Oxford al Center for Socio-Legal Studies de març de 2006 a febrer de 2007 i professor c0nvidat de la Mohyla-School of Journalism de Kiev (Ucrania) al 2013.

Membre del grup d’investigació consolidat de la Universitat Autònoma de Barcelona GRISS, des de 1998, i col·laborador de l’INCOM des de 2005.

Ha exercit com a periodista (1993-1996) a Europa Press, Marca i Onda Cero Barcelona—Onda Rambla.

Membre de ULEPICC España, ECREA (European Communication Research and Education Association), thematic section “Communication Law and Policy”, i EMMA (European Media Managaement Education Association).

Editor de les ressenyes de llibres de la revista Quaderns del CAC i revisor de Comunicación y Sociedad i de l’International Journal on Media Management.


Projectes de recerca

Publicacions


caracom4
Investigador

Professor Titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Llicenciat i doctorat en Ciències de la Informació per la UAB, compagina la seva tasca docent i de recerca amb la pràctica professional en el mitjà radiofònic.

Actualment és director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, membre del Comitè de Ràdio de la Unió Europea de Radiodifusió i del Forum Éuropenne de la Radio, així com degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

També dirigeix el Màster en Direcció i Gestió d’Empreses Radiofòniques, promogut conjuntament per la UAB, la SER i Santillana Formación.

Ha impartit cursos i conferències en diverses ciutats d’Europa i Amèrica. La seva tasca de recerca es centra en el mitjà radiofònic.


Despatx: I0-116

Projectes de recerca

Publicacions


12278804_10153835666860229_1298720581704178213_n
Investigadora

Profesora Associada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universidad Veracruzana de Mèxic, Màster en Documental Creatiu i Doctora en Comunicació Audiovisual per la UAB.

Ha desenvolupat la seva tesi doctoral sobre la identitat cultural en les sèries de ficció a Catalunya. És la directora dels documentals Por amor a la Trova i Los Decires de la Huaca, i sobre aquesta especialitat audiovisual i noves tecologies ha impartit cursos en diferents universitats mexicanes.


Despatx: I0-316
Publicacions


Belen-106 - Versión 2
Investigadora

Doctora en Comunicació Audiovisual i llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Tenure Track Full Professor (Lecturer, Serra Húnter Programme) del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, investigadora del GRISS (des de 1997), membre d’Euromonitor (Observatori permanent de la televisió a Europa, des de 2006) i coordinadora de l’Observatori de la Radio a Catalunya (l’OBS, des de 2007).

Desenvolupa la seva activitat investigadora en l’àmbit de la Radio, Televisió i Internet.

En el mitjà radiofònic, el seu treball se centra en l’evolució del sistema radiofònic espanyol i català, audiència juvenil, tendències programàtiques, ràdio digital, sinergies entre l’antena convencional i la online, i el rol de l’audiència en la construcció del discurs radiofònic a l’era digital.

En l’àmbit televisiu, els seus interessos es desenvolupen en la història de la televisió, el sistema televisiu, els continguts informatius, tendències programàtiques europees, audiències, i l’infoentreteniment.

En l’àmbit d’internet, focalitza els seus estudis en l’adaptació dels mitjans convencionals a l’entorn online, especialment pel que fa al seu model de negoci i a les seves estratègies de continguts multiplataforma, l’ús de les xarxes socials, la participació i la medició i la investigació de les audiències a la xarxa.

Ha combinat la seva activitat acadèmica amb la de periodista, treballant en mitjans com Barcelona Televisió, Televisió de Catalunya, Cadena SER, Localia o empreses com Hi-Media.

També ha participat en la organització d’events nacionals i internacionals Openradio, Premios Ondas, Congrés de la Ràdio a Catalunya (edició II i III), Radiodays Europe 2012 o EBU Knowledge Exchange 2013.


Despatx: I0-308

Projectes de recerca

Publicacions


Rosa Maria Palencia Villa
Investigadora

Professora Agregada de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Llicenciada en Ciències de la Informació i doctora en Comunicació Audiovisual per la UAB.

Les seves línies de recerca giren al voltant del doblatge audiovisual de veus i la teoria fílmica feminista.

Ha treballat en diferents diaris espanyols i mexicans.

És sòcia fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i de la Asociación Internacional de Jóvenes Investigadores en Comunicación. Membre de la junta directiva de la Asociación Española de Historiadores de Cine.


Despatx: I0-112

Projectes de recerca

Publicacions


39f88dd
Investigador

Professor TEU de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Llicenciat en Ciències de la Informació i Magister en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la UAB.

Ha impartit, tant a la UAB com a la URV, més de quinze assignatures diferents relacionades amb la producció audiovisual i multimèdia. Coordinador de divesos tallers, seminaris, projectes d’innovació en la docència, va ser el responsable de la gestió i el disseny dels laboratoris de docència dels estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El seu camp de recerca principal es centra en el disseny de la informació i l’ús de la imatge sintètica en televisió. Ha col·laborat professionalment amb diverses empreses de ràdio, televisió i multimèdia. Guanyador del Premi Comunicació de Tarragona 2004 en la categoria d’Internet.


Publicacions


cv_natividad
Investigadora

Professora Titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat.

Llicenciada en Ciències de la Informació, Màster en Comunicació Interactiva, Telecomunicacions i Multimèdia i doctora en Ciències de la Informació per la UAB.

Les seves investigacions es centren en les polítiques sobre multimèdia i noves tecnologies, així com en els hàbits de recepció i els models de consum de les noves modalitats de ràdio i televisió, especialitat en la que ha col·laborat en diferents recerques de la Universitat del País Basc.


Despatx: I0-422

Publicacions


10301957_10152217810314563_3556967632329386745_n
Investigador

La seva activitat com a membre del GRISS l’ha portat a presentar els seus treballs a diferents congressos de la European Communication Research and Education Association, així com en els de la International Association for Media and Communication Research. De la mateixa manera, ha participat de forma ininterrompuda als congressos organitzats per la Asociación Española de Investigación des de la seva fundació a l’any 2008.

Des de 2007 elabora l’informe sobre la Radio Catalana a Internet per encàrrec de l’Observatori de la Ràdio en Catalunya.

Avaluador de les revistes “Comunicació. Revista de Recerca i d’Anàlisi” i “Zer. Revista de Estudios de Comunicación”.

A l’actualitat és Comisionat del rector per a la Societat de la Informació, formant part de l’equipo de govern de la UAB.


Despatx: I0-412

Projectes de recerca

Publicacions


Montse-Santamarina
Investigadora

És professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1996. Llicenciada en Ciències de la Informació (Periodisme) i Magister en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la UAB, amb Estudis de Doctorat en Continguts de Comunicació a l’Era Digital.

La seva tasca docent i investigadora se centra principalment en les àrees temàtiques del llenguatge, la narrativa, els gèneres i formats audiovisuals, que ha portat a terme en diverses universitats catalanes: La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Autònoma de Barcelona, tant en assignatures de Llicenciatura i Grau com en diversos Masters i Cursos de Postgrau. També ha sigut professora convidada a l’Escuela de Ciencias de la Comunicación Colectiva de la Universidad de Costa Rica i a la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad de Piura (Perú).

Paral·lelament a l’Acadèmia, ha desenvolupat una notable activitat a la indústria, com a periodista, guionista i realitzadora de televisió. La seva experiència professional s’ha central en el gènere de l’entrevista, el reportatge i el documental televisiu, en programes de reconegut prestigi com Informe Semanal (TVE), Actual (Televisió de Catalunya-TV3), Abierto en Canal (Canal +), Gran Angular (TVE-Catalunya) i Catalunya des del Mar (Televisió de Catalunya-TV3). En 1994 guanya el Premio Actual-Cataluña, que atorgava la Corporació Catalana de Radio y Televisió (CCRTV) als joves realitzadors.

També ha creat i desenvolupat continguts audiovisuals per a diverses ONG’s (Mans Unides,  SETEM-Catalunya, Fórum Universal de las Culturas i Fundación Comparte).

Ha format part de diversos jurats en festivals del sector, com La Alternativa, Festival Internacional de Cine Independiente de Barcelona o Docupolis. Festival Internacional de Cine Documental de Barcelona.


Despatx: I0-014.


IMG-20140fff908-WA0005b
Investigador

Doctor en Comunicació Audiovisual i professor titular de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Expert en temas de desenvolupament visual, ha col·laborat amb multitud d’universitats i mitjans de comunicació en la implementació i coneixement de les bases teòrico-pràctiques de la infografia digital, així com també ha realitzat un gran número de cursos i tallers a mida per a professionals en mitjans de comunicació.

Ha publicat diversos llibres i articles en revistes indexades referents a la infografia impresa i digital, així com altres relatius al grafisme a la informació televisiva. Coordina i imparteix assignatures relacionades amb els llenguatges multimèdia i la infografia a Periodisme i Comunicació Audiovisual de la UAB, tant per a mitjans en web com televisió.


Despatx: I0-322.

Projectes de recerca

Publicacions


12342708_1017622014967671_3601761884397416045_n
Investigador

Professor associat al Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 2008. També és coordinador del Màster en Comunicació i Marketing Digital i del Postgrau en Marketing Digital.

Previament a la seva dedicació a la docència i la investigació, va desenvolupar la seva activitat professional en l’àmbit dels continguts i el marketing en el sector digital, començant en l’any 1999.

Els seus interessos d’investigació se centren en l’àrea de la cultura digital posant focus en els social media. El seu treball estudia la utilització dels mètodes digitals per a l’extracció i anàlisis dels social media. En el context de la seva formació de doctorat, va completar el seu aprenentatge a la Digital Methods Initiative de la Universidad de Amsterdam on va realitzar una estancia predoctoral.


Despatx: 014.

Publicacions

Projectes de recerca


AAEAAQAAAAAAAARyAAAAJDg3MzY3NjAwLTA1NDAtNDRkNy05NDczLTYwNTZjNWEzZDNjMQ
Tècnica d'investigació

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2012), Màster en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013) i Doctora en Continguts de Comunicació a l’Era Digital per la UAB (2017). La seva tesi es centra en les pràctiques de la indutria televisiva darrere dels fluxes de continguts transnacionals al Regne Unit i Espanya. Actualment és tècnica de recerca del grup d’investigació GRISS i professora associada del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB).

Ha impartit diverses assignatures en el grau de Comunicació Audiovisual  i en els Màsters de Comunicació Audioivsual i Publicitat i  Comunicació i Marketing digital relacionades amb els mètodes d’investigació en comunicació, anàlisi d’audiències, gèneres audiovisuals i gestió de continguts digitals. També ha tutoritzat Treballs de Fi de Grau dels graus en Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques i Treballs de Final de Màster.

Ha participat en dos projectes I+D  finançats pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Les seves principals línies de recerca són els estudis televisius, on destaca l’estudi dels fluxes televisius, i les noves formes de consum dels mitjans, incloent-hi la interacció de l’audiència amb els continguts audiovisuals mitjançant les xarxes socials.

Ha realitzat estades de recerca al Centre for Research in Film and Audiovisual Cultures de la Roehampton University de Londres i al Centro de Investigaçao e estudos de Sociologia de l’Instituto Universitario de Lisboa.

Ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals entre els quals destaquen diverses edicions del IAMCR, ECREA i AE-IC.


Despatx: I2- 107

Projectes de recerca

Publicacions


12792284_10153995383623147_1790203310147543165_o-1024x1024
Becari predoctoral

Becari Predoctoral vinculat al Projecte I+D del GRISS Redes Sociales y Televisión Generalista en Europa (EU-5): Usos en pantalla y actividad en red de las audiencias.

Graduat en Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB, 2014), va realitzar el Máster en Continguts de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB, 2015) i actualment està realitzant el Doctorat en el Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat.

La tesi doctoral amb la que treballa se centra en l’estudi del tractament informatiu en els gèneres de la informació tradicional i la hibridació entre la informació i el entreteniment, l’infoshow.


Despatx: I2- 124

Publicacions

Projectes de recerca


Lidiane GRISS
Becaria predoctoral

Investigadora Predoctoral del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat com a Personal d’Investigació en Formació (PIF). Imparteix l’assignatura teòrica d’Estudis Visuals en el grau de Comunicació Audiovisual.

Graduada en Producció Cultural (UFF) i en Publicitat (UNIGRANRIO), ha realitzat màsters en Cinema i Llenguatge Audiovisual (UNESA), en Màrqueting & Digital Business (Aula Empresarial), en Humanitats, Cultures i Arts (UNIGRANRIO) i en Educació d’Adults per al canvi Social (University of Glasgow, Universitat de Malta, Tallinn University and Open University of Cyprus).

Entre les seves contribucions destaquen diverses ponències en IBERCOM (2015 i 2017), ECREA Media Industries and Cultural Production Section (2017), International Lesbian Lives Conference (2017), VIII SINEFIL (2016), ECREA International and Intercultural Communication Section (2015) i ECREA Gender and Communication Section (2015).

Actualment es troba realitzant el Doctorat en el Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat. La seva tesi doctoral se centra en una anàlisi de la representació de personatges LGTB a la ficció seriada televisiva del prime time a Estats Units.

altug-photo-300x300
Col·laborador

Col·laborador del GRISS. Licenciat en Management Information Systems per la Bosphorus University a Estambul, Turquia. Master en Engineering Management Information Systems per la Royal Institute of Technology, i Master en Journalism Studies per la Stockholm University.

La seva tesi doctoral tracta funció històrica de la televisió en la construcció de la identitat Europea a través dels espectacles de mitjans de comunicació.


Publicaciones


AAEAAQAAAAAAAAbZAAAAJDA5MzJiYjdmLTE5M2YtNDA2OS05ODU1LWZhODA5YmQ2OGUwOQ
Col·laboradora

Investigadora postdoctoral. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva tesi es tracta d’un estudi experimental sobre les motivacions dels usuaris per interactuar amb publicitat interactiva a la televisió.

En 2009 realitza una estança d’investigació amb el grup iCinema Centre for Interactive Cinema Research de la University of New South Wales. Actualmente investiga en els camps dels mitjans de comunicació interactius i la psicologia dels mitjans.


Publicacions


bergillos-1-150x150
Col·laborador

Professor i coordinador acadèmic del Grau de Comunicació Audiovisual al Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez – Universidad Pontificia de Comillas.

Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universidtat Autònoma de Barcelona (2015) i llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universidad Francisco de Vitoria de Madrid (2007).

Membre de la AE-IC i d’ECREA, els seus interessos d’investifació se centren en la participació de l’audiència a la televisió, la tecnologia de la comunicació, la producció audiovisual i el servei públic de radiodifusió a l’era digital. Dins del mac europeu d’intercanvi docent ERASMUS, ha visitat l’Universitat de Tübingen (2016).


1316864870
Col·laboradora

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (comunicació de masses) per la Universitat de Salerno (2005),
Màster en Innovació i Qualitat Televisives per la UPF i la UAB (2007) i Doctora en Continguts de la
Comunicació a l’Era Digital per la UAB (2011). La seva tesi doctoral ha consistit en un estudi d’audiència
sobre el consum adolescent de la ficció seriada televisiva.

El 2011 va realitzar una estada de recerca a la School of English, Film, Theatre and Media Studies
(SEFTMS)de la Victoria University of Wellington (Nova Zelanda).

Les seves línies de recerca són: a) joves i mitjans; b) els continguts de ficció televisiva; c) estudis de
gènere i mitjans.


Publicacions


12195873_10153014407706920_5893195200198160724_n
Col·laboradora

Col·laboradora del Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi, integrada en el projecte “Innovacions programàtiques i d’inserció publicitària a la TDT generalista europea” (finançat pel MCI el 2009).

Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Humanitats a la mateixa universitat, premi extraordinari de la titulació de la promoció 2009-2010. Màster en Innovació i Qualitat Televisives (UAB, Pompeu Fabra y TV3) i Màster en Investigació en Continguts a l’Era Digital (UAB), amb projecte final titulat “El documental en la televisión Europea”. Estudiant d’Estudis de l’Àsia Oriental (UAB) i becària del China Media Center i el Documentary Film Center (University of Westminster, Londres).

Actualment desenvolupa la seva tesi doctoral centrada en l’estudi de la imatge de la Xina transmesa a través del documental televisiu europeu. Altres àrees d’interès científic són la programació televisiva, els mitjans de servei públic, els estudis culturals, els estudis xinesos i el cinema documental.


helena-puertas-grau (1)
Col·laboradora

Treballa com a investigadora en formació (FI) per al projecte del GRISS Pluralisme i grups de comunicació a Espanya: la concentració d’audiències. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Innovació i Qualitat Televisives de la TV3, la Universitat Autònoma i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Ha treballat com a redactora, editora, productora, guionista, ENG i traductora-intèrpret en els àmbits de la premsa escrita, comunicació corporativa (ONGs), ràdio, televisió i producció de documentals. Ha estudiat també Història Contemporània a les Universitats de València, Barcelona i Paris VII-Denis Diderot.


IMG_0063 (2)
Becària predoctoral

Becària predoctoral d’investigació en el Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Continguts de Comunicació Audiovisual i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment està desenvolupant la seva tesi doctoral centrada en l’estudi de la tecnologia de la realitat augmentada en relació amb els sectors de la publicitat, el marketing i el comerç.

Les seves principals àrees d’interès en el camp de la investigació són els formats de publicitat digital, els mètodes digitals, les xarxes socials i la realitat augmentada. Tot tenint en compte el context actual de la postmodernitat.

Ha impartit assignatures del Grau en Comunicació Audiovisual relacionades amb l’àmbit de la Indústria Audiovisual i el Llenguatge Multimèdia.

Ha participat en les Jornadas de Investigación en Comunicación y Cultura Digital: Investigaciones Emergentes AEIC (Asociación Española de Investigación de la Comunicación) – UJI (Universitat Jaume I) i proximament participarà en el Congreso Iberoamericano de Comunicación “Comunicación, Cultura y Cooperación”, V Congreso Internacional de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC) y a The European Media and Communication Doctoral Summer School de ECREA (European Communication Research and Education Association) celebrada a Milà.


Despatx: IO-124

 

Projectes de recerca


12235077_10153864617802784_1120309563061360120_n
Becària predoctoral

Ha impartit el Seminari de l’assignatura de Mètodes d’Investigació en Comunicació als alumnes de segon any de Publicitat. Es va graduar en Publicitat i Relacions Públiques l’any 2012 per la Universidad Nebrija de Madrid i va realitzar el Màster Universitari en Continguts de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona un any més tard.

La tesi doctoral que està realitzant se centra en l’anàlisi del patrocini en els programes d’Info-show en la programació de la TDT generalista europea. Un estudi comparatiu entre Regne Unit, Itàlia i Espanya.

La seva principal àrea d’interès en investigació són els diferents gèneres de publicitat televisiva, així com els gèneres programàtics.

Durant el 2015 va realitzar una estància predoctoral a l’estranger a Roehampton University (Londres) per a poder enriquir l’apartat de Regne Unit de la seva tesi i assistir a diferents conferències i workshops sobre metodologia.

Ha participat en diferents congressos, IAMCR (International Association for Media and Communication Research) en 2014, HLMM (International Conference on Hispanic/Latino Media and Marketing) i ECREA (European Communication Research and Education Association) en l’any 2015.

També compta amb experiència en l’àmbit professional com a Consultora de Comunicació empresarial i Relacions Públiques en Departaments de Comunicació de diferents empreses.


Despatx: IO-106

Projectes de recerca