Despatx: I0-014.


És professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1996. Llicenciada en Ciències de la Informació (Periodisme) i Magister en Comunicació Audiovisual i Publicitat per la UAB, amb Estudis de Doctorat en Continguts de Comunicació a l’Era Digital.

La seva tasca docent i investigadora se centra principalment en les àrees temàtiques del llenguatge, la narrativa, els gèneres i formats audiovisuals, que ha portat a terme en diverses universitats catalanes: La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Autònoma de Barcelona, tant en assignatures de Llicenciatura i Grau com en diversos Masters i Cursos de Postgrau. També ha sigut professora convidada a l’Escuela de Ciencias de la Comunicación Colectiva de la Universidad de Costa Rica i a la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad de Piura (Perú).

Paral·lelament a l’Acadèmia, ha desenvolupat una notable activitat a la indústria, com a periodista, guionista i realitzadora de televisió. La seva experiència professional s’ha central en el gènere de l’entrevista, el reportatge i el documental televisiu, en programes de reconegut prestigi com Informe Semanal (TVE), Actual (Televisió de Catalunya-TV3), Abierto en Canal (Canal +), Gran Angular (TVE-Catalunya) i Catalunya des del Mar (Televisió de Catalunya-TV3). En 1994 guanya el Premio Actual-Cataluña, que atorgava la Corporació Catalana de Radio y Televisió (CCRTV) als joves realitzadors.

També ha creat i desenvolupat continguts audiovisuals per a diverses ONG’s (Mans Unides,  SETEM-Catalunya, Fórum Universal de las Culturas i Fundación Comparte).

Ha format part de diversos jurats en festivals del sector, com La Alternativa, Festival Internacional de Cine Independiente de Barcelona o Docupolis. Festival Internacional de Cine Documental de Barcelona.


Montserrat Santamarina Blanco