Òscar Coromina realitza una estada de recerca a Dinamarca

La estada va tenir lloc a la Universitat d’Alborg

05/04/2020

L’investigador Òscar Coromina recentment ha completat  una estada de cerca la Universitat d’Aalborg, a Dinamarca, on ha col·laborat amb el Teknoantropologisk Laboratorium (Laboratori de Tecno-Antropologia).

Entre altres activitats, Coromina va impartir un taller que permetia als participants explorar la manera en que les epistemologies del màrqueting digital  (eines, mètriques, documentació de les plataformes, pràctiques professionals) poden ser utilitzades per a la recerca.

 

Investigadors del GRISS participen al IAMCR 2019

Els investigadors i investigadores del GRISS i del Euromonitor Matilde Delgado, Núria Garcia, Pau Lluís, Belén Monclús, Celina Navarro, Lidiane Nunes y Elisa Paz, han participat al IAMCR 2019 celebrat a Madrid.

01/09/2019

logo-madridLa conferència de la International Association for Media and Communication Research, sota el títol “Comunicación, Tecnologías y Dignidad humana: Derechos controvertidos y verdades contestadas”, té com a objectiu analitzar l’impacte dels últims avenços comunicatius i tecnològics en la societat, la cultura i els drets humans, dotant d’importància a la qualitat i l’autenticitat de les fonts i els missatges.

Comunicacions presentades:

Secció d’audiències

 • Núria Garcia-Muñoz, Matilde Delgado, Pau Lluís y Elisa Paz. “Social television and popular culture in the images published by the audiences on Twitter”.
 • Belén Monclús. “El uso de Twitter en MasterChef Junior en Estados Unidos, España y Portugal”

Secció de comunicació internacional

 • Celina Navarro. “On-demand television flows: European series on SVoD platforms”.

Secció de gènere i comunicació

 • Lidiane Nunes de Castre. “#EleNao: Wen the Brazilian women took (it to) the streets”.

Investigadors del GRISS participen en l’IAMCR 2017

Els investigadors del GRISS i de l’Euromonitor Òscar Coromina, Matilde Delgado, Rosa Franquet, Nuria Garcia, Josep Maria Martí, Belén Monclús, Emili Prado, Xavier Ribes, Celina Navarro, Gemma Gómez, Sheila Guerrero, Pau Lluis, Alba Mendoza i Elisa Paz han participat en l’IAMCR 2017

08/09/2017

iamcr2017_imgLa conferència de L’International Association for Media and Communication Research, amb el títol “Transformación de la cultura, la política y la comunicación: Nuevos medios, territorios y discursos”, té com a objectiu generar i desenvolupar aproximacions teòriques que permetin pensar, discutir i crear nous conceptes i mètodes d’estudi en el camp de la comunicació.

Comunicacions presentades:

 • New content and production routines in the post radio era: The case study of “Yu: no te pierdas nada. Maria Gutiérrez, Belén Monclús, Xavier Ribes i Josep Maria Martí.
 • Social Audience and European Serial Fiction. Nuria Garcia, Emili Prado, Belen Monclús i Alba Mendoza.
 • Social Media Discussion About Gender Representation on European TV Talk Shows. Òscar Coromina, Matilde Delgado i Elisa Paz.
 • Audience participation in Spanish news programs between 2010 and 2016: Sobering up after the digital enthusiasm. Ignacio Bergillos (GRISS – UAB CESAG – UIB) i Rosa Franquet.
 • Info-Show In European Television: The Industry Lab For Engagament With The Social Audience. Rosa Franquet, Òscar Coromina, Gemma Gómez i Sheila Guerrero.

José Luis Valero, investigador del GRISS, participa al 16è ErgoDesign

A la Universidade Federal de Santa Catarina (Brasil) 

23/06/2017

El professor del Departament José Luis Valero va impartir dues conferències, titulades “A utilização da infografia em Ambientes Educativos e de aprendizagem” i “Ainfografia no contexto atual”. L’acte va tenir lloc a la Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis (Brasil), dels dies 5 al 9 de juny.

ErgoDesing és un congrés internacional d’ergonomia centrat en la facilitat d’ús de les tecnologies i les interfícies humanes. Els principals focus d’interès són la usabilitat, la tecnologia en l’àmbit educatiu i l’accessibilitat en entorns digitals.

Emili Prado, investigador del GRISS, parla sobre comunicació de proximitat

Presentació del Llibre Blanc de l’Audiovisual a Catalunya al MAC 2017 

14/06/2017

El director del GRISS Emili Prado, juntament amb Roger Loppacher i Salvador Alsius, president i vicepresident, respectivament, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, va presentar el Llibre Blanc de l’Audiovisual a Catalunya al Mercat Audiovisual de Catalunya 2017.

Els ponents es van centrar en l’àmbit de la comunicació de proximitat, fent una anàlisi dels reptes que afronta el sector.  Emili Prado va destacar la necessitat d’estimular aquests mitjans, amb accions com augmentar la presència a les xarxes, potenciar els vídeos sota demanda i també oferir més programació infantil i juvenil per atraure nous públics.

Josep Maria Martí, investigador del GRISS, parla sobre l’estat de la ràdio a Catalunya

Va presentar l’Informe sobre la ràdio a Catalunya 2012-2014 al MAC 2017 

14/06/2017

L’investigador del GRISS Josep Maria Martí va participar ahir en una taula rodona que va tenir lloc al Mercat Audiovisual de Catalunya 2017. A la sessió, moderada per Jordi del Río (director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat), hi van participar també Saül Gordillo (director de Catalunya Ràdio), Xantal Llavina (periodista) i Josep González Bayo (director de Ràdio Arenys). L’acte va tenir lloc al Mercat Audiovisual de Catalunya 2017.
Els assistents a l’esdeveniment van poder recollir un exemplar de l’Informe sobre la ràdio a Catalunya 2012-2014. El document, realitzat per l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, avalua la trajectòria de la radiodifusió, i és l’únic estudi regular i exhaustiu sobre el sector a tot l’Estat. En la seva elaboració hi van participar els investigadors Belén Monclús, Carles Llorens i Xavier Ribes, a més del mateix Josep Maria Martí.

Defensa de tesis doctoral dirigida per l’investigador del GRISS Carles Llorens

Evaluación y Análisis del ‘Media Policy-Making’ de la reforma socialista del sector Audiovisual y la Ley general de la Comunicación Audiovisual (2004-2011)

14/06/2017

 

La tesi doctoral de Patricia Mani, dirigida pel doctor Carles Llorens, dins del programa d’estudis de doctorat en Continguts de Comunicació a l’Era Digital, va ser defensada a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació el passat dimarts 13 de juny a les 12 h.

 

Celina Navarro defensa la seva tesi doctoral

The industry policies behind the presence of imported television content: a comparative study of Spain and the United Kingdom

12/05/2017

img_tesiscelinanavarro

 

La tesi doctoral, dirigida pel doctor Emili Prado, dins del programa d’estudis de doctorat en Continguts de Comunicació a l’Era Digital, va ser defensada a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació el passat divendres 12 de maig a les 11h.

 

Ignacio Bergillos guanya els XXVIII Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual

L’acte d’entrega de premis es tindrà lloc el dia 26 de gener a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans

26/01/2017

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha atorgat el primer premi dels XXVIII Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual, al doctor del GRISS Ignacio Bergillos García pel treball “Participación de la audiencia y televisión en la era digital. Propuesta de análisis y evolución de las invitaciones a la participación en la TDT y en otras plataformas”, dirigit per la catedràtica i investigadora del GRISS Rosa Franquet.

L’estudi analitza les propostes de participació que els sis principals prestadors espanyols promouen mitjançant les diferents plataformes de comunicació en l’entorn convergent i digital. En concret, examina com els operadors de televisió pretenen, d’una banda, establir un lloc de trobada i d’interacció amb una audiència cada vegada més fragmentada i, de l’altra, representar i incloure aquesta participació en la seva programació.
Consulta de textos complets:
Participación de la audiencia y televisión en la era digital. Propuesta de análisis y evolución de las invitacions a la participación en la TDT y otras plataformas. 

El GRISS organitza una jornada formativa sobre Digital Methods

Dilluns 6 de juny de 11 a 13h a la Sala de Graus de la Facultat de Comunicació de la UAB

10/06/2016

GRISS va organitzar el passat dilluns 6 de juny una sessió introductòria d’anàlisi de les xarxes socials aplicant els mètodes digitals creats per la Digital Methods Initiative.

La sessió va ser presentada pel desenvolupador de la majoria d’aplicacions i eines exposades, el Doctor Bernhard Rieder de la University of Amsterdam, i completada amb la presentació de casos i aplicacions pràctiques en la realització de tesis doctorals a càrrec d’Ariadna Matamoros, doctoranda del Queensland Institute of Technology i l’investigador del GRISS Òscar Coromina.

 

 

 

Programa

 • 10:00 – 11:30 Sessió Introductòria: Analyzing Social Media with Digital Methods (Dr. Bernhard Rieder, University of Amsterdam)
 • 11:30 – 12:00 Coffe Break
 • 12:00 – 13:00 Presentació de Casos Pràctics: Ariadna Matamoros (Queensland University of Technology) i Òscar Coromina (GRISS, Universitat Autònoma de Barcelona)