Contacte: carles.llorens@uab.cat


Llicenciat en Ciències de la Informació (1992) per la UAB, també és Doctor en Comunicació Audiovisual (2001) per la mateixa universitat amb una tesi sobre la concentració de mitjans de comunicació a Europa i el pluralisme. Des de gener de 2003 és professor titular d’Estructura del Sistema Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. De 2010 a 2013 va ser coordinador de la titulació del grau de Comunicació Audiovisual i des de 2013 és vicedegà de pla estratègic i innovació.

Les seves principals línies de recerca són la concentració de mitjans de comunicació a Europa, la ràdio a Catalunya i les polítiques de comunicació de la UE.

Becari “Marie Curie” (1996-1998) al Centre de Recherches Informatique et Droit (CRID) de la Universitat de Namur (Bélgica).”Academic Visitor” de la Universitat d’Oxford al Center for Socio-Legal Studies de març de 2006 a febrer de 2007 i professor c0nvidat de la Mohyla-School of Journalism de Kiev (Ucrania) al 2013.

Membre del grup d’investigació consolidat de la Universitat Autònoma de Barcelona GRISS, des de 1998, i col·laborador de l’INCOM des de 2005.

Ha exercit com a periodista (1993-1996) a Europa Press, Marca i Onda Cero Barcelona—Onda Rambla.

Membre de ULEPICC España, ECREA (European Communication Research and Education Association), thematic section “Communication Law and Policy”, i EMMA (European Media Managaement Education Association).

Editor de les ressenyes de llibres de la revista Quaderns del CAC i revisor de Comunicación y Sociedad i de l’International Journal on Media Management.


Carles Llorens Maluquer