Contacte: juan.bautista@uab.cat

Despatx: I0-322


Diplomat en Fotografia (IEFC), Tècnico Especialista en Imatge Fílmica i So (EMAV), Llicenciat en Història de l’Art (UB), Certificació d’Aptitud Pedagògica (UB), Magister en Novas Tecnologies de la Comunicació (UAB), Doctor en Comunicació Audiovisual (UAB), Postgraduat en Gestió i Governança Local (UB), Alumne Graduat Multimèdia (UOC).

Ha impartit docència i desenvolupat diferents càrrecs de gestió a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), Escola de Mitjans Audiovisuals Ajuntament Barcelona (EMAV), Escola de Fotografia de la Fundació Politècnica de Catalunya (EFFPC), Centre de l’Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITM) i Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l’actualitat, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, imparteix assignatures de grau i màster vinculades als àmbits de la tecnologia audiovisual, les tècniques de realització fotogràfica, fotoperiodisme, el llenguatge televisiu i cinematogràfic i l’anàlisi de la identitat digital.

Les seves investigacions, que han estat mereixedores de finançament per part d’entitats com DURSI, AGAUR, mNACTEC, Ministerio de Fomento, Fundación Española de Ciencia y Tecnología, Fundación Ferrocarriles Españoles i/o, entre altres, Generalitat de Catalunya, s’han orientat, principalment, a la gestió, conservació, preservació i difusió de fons museogràfics -patrimoni fotogràfic (imatges i/o equipaments).

En anys passats, va ser director del Màster en Imatge Digital: Especialitat Fotografia. En el període 2007/2011 va exercir com a regidor d’educació i comunicació a l’ajuntament de Vallromanes. Des de 1996 dirigeix la Diplomatura de Postgrau en Fotoperiodisme.


Juan Bautista Hernández Gómez