Contacte: rosa.franquet@uab.cat

Despatx: I0-418


Catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB. Compta amb cinc trams d’investigació reconeguts, ha dirigit nombroses tesis doctorals i sigut investigadora principal de diferents projectes d’investigació competitiva.

L’any 2011 rep la beca per a investigadors Sènior Salvador de Madariaga per a la realització d’una investigació a la University of Melbourne (Australia).

Directora de projectes del Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi (GRISS) de la UAB, grup d’investigació consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya (2005SGR00846).

Coordinadora acadèmica dels Estudis de Doctorat en Comunicació Audiovisual i Publicitat. Directora de la secció “Comunicación y Cultura Digital” de la Asociación Española de Investigadores de la Comunicación (AE-IC) i membre del Comitè Científic de la AE-IC.

Pertany a diferents comitès editorials i científics de revistes de l’àmbit de les ciències socials: Telos. Cuadernos de Comunicación e Innovación de la Fundación Telefónica; Sphera Pública, Revista Multidisciplinar de Ciencias Sociales y de la Comunicación; adComunica, Revista Científica de Estrategias, Tendencias e Innovación en Comunicación; Periodística, Comunicació, Revista Académica de la SCC.

Ha format part de l’equip avaluador del VI i VIII Research Framework Programme de la European Union i de diferents comissions d’avaluació de la investigació d’àmbit local, autonòmic i internacional (CNEAI, ANECA, ANEP, AGAUR, AQU, EU, etc.).

Ha sigut investigadora i professora convidada a diverses universitats nacionals i internacionals com la University of California at Berkeley, University of London (Goldsmiths), University of Melbourne (Australia), Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), University of the South Pacific (Fiji), Universidade de São Paulo (Brasil), Iberioamericana  (México) o Adolfo Ibáñez (Chile).

L’any 2004, rep el premi d’investigació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

És especialista en Industries culturals, continguts cross-media i participació i ha publicat nombrosos articles i llibres.


Rosa Franquet i Calvet